Fillers van Stylage, Belotero en Radiesse

Van vollere lippen tot verdwenen rokerslijntjes

Fillers zijn heel geschikt om je sterke punten te benadrukken, bijvoorbeeld een mooie mond. Daarnaast zijn fillers een oplossing bij rimpels die worden veroorzaakt door het dunner en slapper worden van de huid. In het algemeen kunnen we fillers gebruiken voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gezicht.

Voorbeelden van de toepassing van fillers:

  • Opvullen van de neus-lippenplooi
  • Corrigeren van afhangende mondhoeken
  • Vergroten van het lipvolume
  • Opvullen van rokerslijntjes in de bovenlip
  • Accentueren van de lipcontouren
  • Accentueren van de jukbeenderen
  • Opvullen van lachrimpels in de wangen

Twee soorten fillers

Er zijn twee soorten fillers op de markt, hyaluronzuurfillers en collageen-stimulerende fillers. Het laatste type filler werkt langer dan een hyaluronzuurfiller.

Hyaluronzuurfillers van Stylage en Belotero

Hyaluronzuur is een stof die ook in je eigen huid voor komt. Aangezien het hyaluronzuur in de filler organisch afbreekbaar is, ruimt je lichaam de filler langzaam op. Bij Elements Beautycentre gebruiken we hyaluronzuurfillers van Stylage en van Belotero.

Collageen-stimulerende fillers van Radiesse

De collageen-stimulerende filler waarmee we werken is van Radiesse. Radiesse bevat het stimulerende ingrediënt calciumhydroxylapatiet. Dit is een mineraal dat ook van nature in onze botten en tanden voorkomt.

De behandeling

Behandelingen met fillers worden bij ons altijd uitgevoerd door een BIG-geregistreerde cosmetisch arts, die bovendien is aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.
De behandeling zelf duurt vaak niet langer dan twintig minuten. Nadat je plaats hebt genomen in de behandelstoel, markeert de arts het te injecteren gebied met een huidpotloodje.
Als je dat wilt, kan dit gebied worden verdoofd met een zalfje, een injectie of een coolpack. Meestal is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje wordt de filler in de huid gespoten. Je voelt vaak alleen een prikje. Hoeveel injecties er nodig zijn, hangt onder meer af van je huidtype en het gewenste effect. Na het inspuiten van de vloeistof, wordt het behandelde gebied gemasseerd voor een optimaal resultaat.

Na de behandeling

Het is belangrijk om het behandelde gebied met rust te laten tot minimaal een uur na de behandeling, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Later kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren.
Na een fillerbehandeling is het wel behulpzaam om het behandelde gebied te koelen, want dit gaat zwelling en roodheid tegen. Er bestaat altijd een kans op het ontstaan van een bloeduitstorting. Deze trekt doorgaans binnen twee weken vanzelf weg.
Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes raden we je aan om twee weken lang een hoge zonnebeschermingsfactor te gebruiken. Ook adviseren we je om na een fillerbehandeling twee weken lang niet onder de zonnebank of in de sauna te gaan. Schoonheidsbehandelingen kun je eveneens beter uitstellen tot twee weken na de fillerbehandeling.
Over het algemeen is het niet nodig om een afspraak te maken voor nacontrole. Maar schroom niet om dit toch te doen als je vragen hebt of het resultaat anders is dan je had verwacht.

De werkingsduur

Het resultaat van hyaluronzuurfillers van Stylage houdt ongeveer zes tot negen maanden aan. Daarna is het tijd voor een nieuwe afspraak. Het effect van een behandeling met collageen-stimulerende fillers van Radiesse blijft langer zichtbaar: ongeveer een jaar.