Botuline Toxine van Bocouture

Bij fronsrimpels en kraaienpootjes

Door overactiviteit van bepaalde spiergroepen, kun je een ongewenste gezichtsuitdrukking krijgen, bijvoorbeeld door een fronsrimpel in je voorhoofd. Ook kan die overactiviteit rimpels benadrukken, zoals kraaienpootjes. Die spiertjes kunnen we tijdelijk verlammen met het eiwit botox. Je kunt botox ook preventief toepassen zodat voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes geen kans krijgen. Botox wordt gewoonlijk gebruikt bij spiertjes in de bovenste gezichtshelft.

Bij overmatig zweten

Een minder bekende toepassing van botox is die bij overmatig transpireren. Door het injecteren van botox in bijvoorbeeld de oksel of handpalm komt de zweetproductie tijdelijk stil te liggen.

De behandeling

Elements Beautycentre werkt met Botuline Toxine A van het merk Bocouture. De behandeling wordt bij ons altijd uitgevoerd door een BIG-geregistreerde cosmetisch arts, die bovendien is aangesloten bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde.
De behandeling zelf duurt vaak niet langer dan twintig minuten. Nadat je plaats hebt genomen in de behandelstoel, markeert de arts het te injecteren gebied met een huidpotloodje.
Als je dat wilt, kan dit gebied worden verdoofd met een zalfje, een injectie of een coolpack. Meestal is een verdoving echter helemaal niet nodig. Met een dun naaldje spuit de arts de botox in de spier. Je voelt vaak alleen een prikje. Hoeveel injecties er nodig zijn, hangt onder meer af van het gewenste effect.

Na de behandeling

Het is belangrijk om het behandelde gebied helemaal met rust te laten tot minimaal een uur na de behandeling, zodat de prikgaatjes zich kunnen sluiten. Later kun je weer een douche nemen, dagcrème aanbrengen of lichtjes camoufleren. Indien je gevoelig bent voor pigmentvlekjes raden we je aan om twee weken lang een hoge zonnebeschermingsfactor te gebruiken.
Verder adviseren we je om na injecties met botox 24 uur niet te sporten en niet in de sauna te gaan. De extra doorbloeding door flinke lichaamsbeweging of saunahitte kan er namelijk toe leiden dat de botox zich gaat verspreiden.
Ook koelen na de behandeling is niet aan te raden, want dit kan het effect van de botox verminderen
Over het algemeen is het niet nodig om een afspraak te maken voor nacontrole. Maar schroom niet om dit toch te doen als je vragen hebt of het resultaat anders is dan je had verwacht.

De werkingsduur

Het resultaat van de behandeling zie je niet direct in de spiegel. Botox werkt namelijk niet meteen maar heeft een ‘insluiptijd’ die ligt tussen de twee dagen en twee weken. Dit verschilt per persoon. Meestal zal het effect pas enkele dagen later zichtbaar zijn.
Botox is een eiwit dat wordt afgebroken door je lichaam. De werkingsduur van botox ligt ergens tussen de drie en vier maanden. Daarna is het tijd voor een nieuwe afspraak.